Ostolantie 20, 63700 Ähtäri

0400 664 486

toimisto@ahtarinliikennekouluky.fi

Etusivu » Opetus

Opetus

Tervetuloa autokouluun!

Unelmoitko oman ajokortin saamisesta ja vapaudesta liikkua omilla ehdoillasi? Olemme täällä auttamassa sinua matkallasi kohti taitavaa ja vastuullista kuljettajuutta.

Autokoulumme tarjoaa laadukasta ja yksilöllistä opetusta kaikille oppilaillemme, oli kyseessä sitten henkilöauto-, moottoripyörä- tai mopoajokortin hankinta. Meidän tavoitteenamme on valmistaa sinut turvalliseen liikenteeseen ja varustaa sinut tarvittavilla taidoilla ja tiedoilla tulevia matkojasi varten.

Kaikki ensimmäistä ajokorttia suorittavat:

  • 4 tunnin teoriakoulutus liikenteen perusteista
  • mopon, mopoauton ja traktorin ajokortin suorittamiseksi ei vaadita muuta pakollista koulutusta tai opetusta

Henkilöauton ajokorttia suorittavat lisäksi:

  • ajo-opetusta vähintään 10 tuntia
  • riskikoulutus 8 tuntia

Ensimmäistä moottoripyöräkorttia suorittavat:

  • ajo-opetusta vähintään 5 tuntia

Ajokortti-info

Tietoa ajokortin hankkimisesta, miten tehdä muutoksia ajokorttiin sekä ohjeita ajotaidon ylläpitoon.

Ensimmäisen ajokortin suorittajan pakollinen 4 tunnin teoriakoulutus

Kaikkien minkä tahansa moottoriajoneuvon ensimmäistä ajokorttia suorittavien on käytävä pakollinen 4 tunnin teoriakoulutus tieliikenteen perusteista.

Koulutuksessa annetaan perustiedot liikennejärjestelmästä, liikenteen vuorovaikutteisuudesta ja riskeistä, eri tienkäyttäjäryhmien turvallisuuteen liittyvistä tekijöistä, moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettamiseen liittyvistä vastuista ja velvollisuuksista sekä muista turvallisen ja ympäristön huomioon ottavan ajotavan vaatimuksista.

Tätä koulutusta ei kuitenkaan tarvitse käydä kuin kerran. Jos aiot suorittaa henkilöauton ajokortin ja sinulla on jo esim. mopokortti, ei koulutusta tarvitse käydä uudestaan. Koulutusta ei myöskään tarvitse käydä, jos sinulla on lakimuutoksen voimaantullessa 1.7.2018 jo jonkun moottoriajoneuvon ajokortti.

Opetus

Autokoulumme tarjoaa laadukasta ja yksilöllistä opetusta kaikille oppilaillemme, oli kyseessä sitten henkilöauto-, moottoripyörä- tai mopoajokortin hankinta. Meidän tavoitteenamme on valmistaa sinut turvalliseen liikenteeseen ja varustaa sinut tarvittavilla taidoilla ja tiedoilla tulevia matkojasi varten.

AM 120-kortti

Mopo / Skootteri

Mopokoulumme ohjelma on suunniteltu huolellisesti vastaamaan nykypäivän liikenteen vaatimuksia ja antamaan sinulle tarvittavat taidot menestyksekkääseen mopokortin suorittamiseen.

A1-kortti

Kevytmoottoripyörä

Kevytmoottoripyöräkoulumme tarjoaa kattavan ja jäsennellyn opetusohjelman, joka valmentaa sinut turvalliseen ja taitavaan ajamiseen kaikissa liikennetilanteissa.

A-kortti

Moottoripyörä

A-moottoripyöräkorttikoulumme tarjoaa kattavan ja intensiivisen opetusohjelman, joka valmistaa sinut mestariksi kahden pyörän hallinnassa kaikissa liikennetilanteissa.

B-kortti

Henkilöauto

Haluatko avaimet vapauteen ja itsenäiseen liikkumiseen henkilöautolla?

B-korttikoulumme tarjoaa kattavan ja ammattitaitoisen opetusohjelman, joka valmistelee sinut turvalliseen ja itsenäiseen liikenteessä toimimiseen.

BE-kortti

Peräkärry

Haluatko hallita ajoneuvoa ja peräkärryä sulavasti ja turvallisesti?

Tarjoamme opetusta, joka on suunniteltu vastaamaan nykyaikaisen liikenteen vaatimuksia ja antamaan sinulle tarvittavat taidot turvalliseen peräkärryn kuljetukseen.

Riskientunnistamiskoulutus

Haluatko kehittää ajotaitojasi entistä turvallisemmiksi ja itseluottamuksesi liikenteessä? 

Riskientunnistamiskoulutuksemme on suunniteltu tarjoamaan sinulle käytännön taitoja ja strategioita, jotka auttavat sinua reagoimaan nopeasti ja oikein erilaisiin liikennetilanteisiin.

Ilmoittaudu koulutukseen

Valitse haluamasi koulutus, niin näet kaikki tarjolla olevat paketit.
Maksuvaihtoehtoina verkkomaksu tai joustava Svea-rahoitus.